VARZA CU OREZ SI CARNE

ianuarie 18, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara varza cu orez si carne:

- 2 verze murate
- 1 pahar orez
- 1,2kg carne porc
- 5 linguri ulei
- 6-7 linguri bulion
- 3-4 frunze dafin
- sare dupa gust
Din cantitatile de mai sus am obtinut cam 9 portii (o tava cu dimensiunile 25/35cm). Am facut o cantitate mai mare pentru ca este chiar mai gustoasa de pe-o zi pe alta.


Mod de preparare varza cu orez si carne:

Sotul meu ma batea la cap de cateva zile sa-i fac o varza si intr-un final am cedat. Asa ca am dat comanda de varza (adica am sunat-o pe mama) si cand a sosit m-am pus pe treaba. Am spalat varza, am scurs-o apoi am tocat-o fideluta. Dupa ce am tocat-o am mai scurs-o putin apoi am pus-o la calit impreuna cu 5 linguri de ulei. De obicei o calesc in cratita dar, din cauza ca folosesc putin ulei (pe motice de dieta...) se cam lipeste asa ca acum am pus-o in wok la calit si a fost ceva mai bine. Am tinut-o pe foc cam o jumatate de ora, amestecand din cand in cand.
Am pus apoi cam jumatate din cantitatea de varza intr-o tava, am pus orezul peste si am amestecat apoi am pus si restul de varza si am mai amestecat un pic ca sa nu fac pilaf intr-o parte si varza in cealalta. Am amestecat apoi bulionul cu apa, am adaugat si putina sare ca varza nu prea era sarata si am turnat peste amestecul de varza si orez.
Am pus deasupra cateva frunze de dafin apoi am asezat carnea taiata felii mai groase. Am mai pus apa astfel incat sa ramana afara doar partea de sus a carnii, am stropit totul cu putin ulei si am bagat tava la cuptor pentru 1 ora si 30 minute.
In timpul coacerii am deschis cuptorul de vreo 2 ori si am apasat bucatile de carne cu lingura de lemn ca sa nu se usuce. La mine in casa incepuse sa miroasa a Craciun: facusem mai devreme prajiturele cu iaurt si scortisoara si inca mai mirosea de la ele si acum mirosul de varza la cuptor... Mai ca-mi venea sa impodopesc bradul. Revenind la varza mea, dupa o ora si jumatate am scos-o din cuptor rumenita frumos deasupra.
Carnea este moale si cu o crusta usor crocanta deasupra, orezul moale si aromat, pe scurt, o combinatie irezistibila. Cand s-a racit am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o la frigider. Daca nu folositi o carne prea grasa sa stiti ca este buna si rece. Sotul meu tocmai a testat.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...