SUPA-CREMA DE LEGUME

ianuarie 11, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara supa crema cu crutoane:

- 1,5kg cartofi
- 1 telina medie
- 3 cepe
- 4-5 morcovi
- 50gr unt sau 3 linguri de ulei daca tineti post
Pentru crutoane
- o paine veche de o zi

Mod de preparare:

In primul rand trebuie sa pregatiti crutoanele ca sa aiba timp sa se usuce bine pana este gata supa. Daca nu doriti sa le faceti in casa le puteti cumpara cam din orice hypermarket. In Auchan au o gama variata de crutoane (paine prajita) chiar si cu diverse arome si ierburi. Daca decideti totusi sa le faceti in casa, taiati painea cubulete, asezati-le intr-o tava si bagati-o la cuptor, la foc mic.
Nu incingeti cuptorul inainte pentru ca este mai bine sa se usuce traptat. Cand sunt aproape gata (au capatat o culoare aramie) opriti focul si lasati-le in cuptor pana este gata si supa.
Cand crutoanele sunt gata va puteti apuca de supa. Curatati legumele, le tocati si le puneti la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, le strecurati si pastrati apa in care au fiert.
Pasati apoi legumele intr-un blender sau prin sita ca sa nu ramana bucati nepasate. Eu o mai pasez si cu instrumentul de pisat cartofi, dar foile de ceapa raman intregi si si mei le dau deoparte. Cand ati terminat puneti legumele pasate inapoi in oala, adaugati apa in care au fiert, puneti le foc si adaugati untul sau uleiul, dupa caz. Amestecati ca sa se omogenizeze, lasati sa dea in clocot si supa este gata.
La servire adaugati cateva crutoane in farfurie. Este o supa foarte buna si pentru copii si pentru cei mari iar in zilele de post puteti inlocui untul cu putin ulei. Baiatul meu cel mare adora sa-si umple farfuria cu crutoane iar cel mic primeste supa amestecata cu ou fiert sau branzica.
Spor la gatit si pofta buna.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...