SALATA DE CARTOFI SI TON

ianuarie 08, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara salata de cartofi si ton:

- 1,5kg cartofi
- 2 conserve ton maruntit in ulei
- 4 castraveti murati
- 200gr masline negre
- sare dupa gust

Pentru sosul de usturoi
- 370gr smantana 12%
- 1 galbenus de ou fiert tare
- 1 cartof fiert
- 1 lingura mustar
- 2 linguri de ulei
- 1/4-1/2 zeama lamaie
- 1 capatana usturoi
- sare dupa gust

Mod de preparare salata de cartofi si ton:

Spalati bine cartofii si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de aproximativ 30-45min. Separat puneti un ou la fiert pentru sosul de usturoi. Sosul de usturoi pe care l-am pregatit este de fapt sosul de maioneza light la care am adaugat usturoi pisat. Dupa ce au fiert cartofii ii lasati putin sa se raceasca apoi ii curatati de coaja. Puneti un cartof deoparte pentru sosul de usturoi.
 Prepararea sosului de usturoi: pisati cartoful si galbenusul de ou, adaugati mustarul, uleiul si zeama de lamaie, amestecati apoi le pasati prin sita. Alternativ le puteti mixa pana se omogenizeaza.
 Adaugati apoi smantana si sare dupa gust si mixati 3-4 minute. Cand ati terminat adaugati si usturoiul pisat. Acum ca sosul de usturoi este gata, putem trece la pregatirea efectiva a salatei.
 In primul rand desfaceti conservele de ton si puneti-l la scurs. Taiati cartofii si castravetii cubulete medii si puneti-le intr-un castron mare (sau alt vas mai maricel) impreuna cu maslinele si tonul scurs de ulei. Adaugati apoi sosul de usturoi si amestecati bine.
Veti obtine o salata foarte gustoasa. Dintre toate salatele cu peste pe care le-am incercat pana acum cred ca aceasta este cea mai reusita. Asa ca nu ezitati sa o testati, in special daca sunteti amatori de peste.
Mai puteti incerca si salata de paste cu ton si tzatiki:
SALATA DE PASTE CU TON SI TZATIKI
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...