PRAJITURELE CU IAURT SI SCORTISOARA

ianuarie 18, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara prajiturele cu iaurt si scortisoara:


- 50gr unt
- 1 paharel iaurt (140gr)
- 1 ou
- 150gr zahar (1/2 pahar)
- 300gr faina (1 pahar si jumatate)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 1 varf cutit sare

Pentru decor:
- 1 lingura si jumatate zahar pudra
- 1 lingura si jumatate scortisoara

Din aceste cantitati am obtinut 15 prajiturele maricele (o tava de 25/35cm).

Mod de preparare prajiturele cu iaurt si scortisoara:


Fiind frig afara, am zis sa fac ceva dulce la cuptor dar care sa se faca si repede ca nu prea am timp. Asa ca sambata pe la pranz m-am apucat sa fac niste prajiturele cu iaurt si scortisoara.
Am lasat untul la temperatura camerei cam o jumatate de ora ca sa se moaie putin, apoi l-am pus in castron impreuna cu oul, zaharul si esenta de vanilie.
Le-am amestecat putin cu o lingura de lemn apoi am luat mixerul si am mixat pana s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am mai mixat inca 2-3 minute. Am amestecat faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare apoi am cernut-o peste restul ingredientelor, amestecand in acelasi timp. Am mixat pana s-a omogenizat intreaga compozitie. In acest moment compozitia este relativ moale, cleioasa, lipicioasa, ceva intre un aluat care se toarna in tava si un aluat care se framanta. Acopar castronul si il pun la frigider pentru o ora.
Am pornit cuptorul apoi am pregatit apoi intr-o farfurie adanca un amestec de zahar pudra si scortisoara pe care imi venea sa-l mananc cu lingura. Am scos aluatul din frigider si, folosind o lingura, am pus gramajoare de aluat in farfuria cu zahar pudra si scortisoara, le-am tavalit pe toate partile astfel incat sa fie acoperite uniform, le-am turtit intre palme si apoi le-am asezat in tava. Si tot asa pana s-a terminat aluatul. Tava mea este antiaderenta si nu am avut nevoie de hartie de copt. Daca nu aveti o astfel de tava ar fi bine sa asezati prajiturelele pe hartie de copt. Prajiturelele trebuie asezate in tava lasand ceva distanta intre ele pentru ca in timpul coacerii se umfla si ajung sa se uneasca.
 Am bagat tava cu prajiturele in cuptorul incins si le-am lasat 15 minute. Trebuie sa va spun ca mi s-au parut foarte lungi aceste 15 minute si toata casa mirosea a scortisoara. Asa ca imediat ce am scos tava din cuptor am si testat o prajiturica, nu de alta dar am vrut sa vad daca sunt facute. (asa se explica locul gol din tava scoasa din cuptor...) Moi si pufoase la interior, cu o crusta foarte fina usor crocanta la baza, pe scurt, absolut delicioase. Ai mei m-au certat ca am facut prea putine. Chiar si cel mic a fost incantat de aceste prajiturele iar eu si mai incantata ca nu au avut crema pe care sa o intinda pe toata canapeaua, asa cum ii place lui.
Spor la gatit si pofta buna si aveti grija cate prajiturele faceti, ca sa nu suparati pe nimeni!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...