PRAJITURA CU MERE

ianuarie 26, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara prajitura cu mere ( pentru o tava cu dimensiunea 25/35cm ):

- 1 kg mere
- 350ml lapte
- 100gr unt
- 4 oua
- 400gr zahar (1+1/3 pahare)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200gr faina (1 pahar)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita praf de copt
- zahar pudra pentru decor

Mod de preparare reteta prajitura cu mere:

Este o prajitura foarte rapida, cu toate ingredientele amestecate si turnate in tava. Rezultatul este o prajitura cu mere umeda, creamoasa, foarte asemanatoare la textura cu budinca facuta la cuptor. I-am dat, totusi denumirea de "prajitura" pentru ca este ceva mai consistenta decat o budinca.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa asez hartia de copt in tava, ca sa fie pregatita. Apoi am spalat merele, le-am dat pe razatoarea mare si le-am pus la calit in wok cu 1/3 pahar de zahar. Le-am lasat doar cateva minute, pana s-au muiat putin. Dupa ce am oprit focul am adaugat si o lingurita de scortisoara. Merele nu le-am scurs absolut deloc, au ajuns in prajitura cu tot cu sucul lasat.
Am lasat merele la racit si am pregatit celelalte ingrediente. Am pus in castron untul moale, un pahar de zahar, zaharul vanilat si galbenusurile si le-am mixat vreo 10 minute pana s-au transformat intr-o crema. Am luat o scurta pauza de la amestecat si am aprins cuptorul, ca sa aiba timp sa se incalzeasca pana termin eu "potiunea", cum o numeste sotul meu.
Dupa aceea am adaugat laptele, am amestecat putin, dupa care am adaugat si faina amestecata cu o lingurita praf de copt si un varf de cutit de sare. Faina am adaugat-o in ploaie, cernuta, amestecand in acelasi timp. Intre timp se racisera si merele asa ca au ajuns si ele in castron, imediat dupa faina. Am batut apoi albusurile spuma si le-am adaugat si pe ele in castron, amestecand usor, de jos in sus. "Potiunea" fiind gata, am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt pe care am avut grija sa o pregatesc din timp si am bagat la cuptor.
Am lasat prajitura cu mere la cuptor aproximativ 50 de minute, la foc mic, pana s-a rumenit la suprafata. Acum as dori sa fac cateva precizari: cand scoateti prajitura din cuptor este foarte moale. Se poate taia dar este greu de scos din tava fara sa se rupa. Asa ca inghititi in sec si o lasati sa se raceasca complet ca se mai intareste si o puteti portiona cu usurinta. Inainte de a o taia i-am dat si un strat de zahar pudra apoi am savurat cu totii o prajitura delicata si aromata.
 Voi reveni curand la aceasta reteta de prajitura cu mere pentru ca se face repede, este delicioasa iar a doua zi, cele 3-4 bucatele care mai ramasesera, erau chiar mai bune ca in prima zi. Poate si din cauza ca erau asa putine... Va recomand sa o testati cu incredere si, daca doriti o textura ceva mai pufoasa puteti sa scurgeti merele sau sa adaugati mai putin lapte in compozitie (cam 300ml).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...