PIZZA CU PUI

ianuarie 25, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara pizza cu pui:

Pentru blat:
- 500gr faina
- 250ml apa calduta
- 1 pliculet de drojdie uscata (7gr)
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei
Pentru topping:
- 1 piept de pui mai mititel
- 200gr cascaval
- 200gr masline verzi
- 4-5 ciuperci
- 4 lingurite bulion/pasta de tomate
- 7-8 catei de usturoi
- 1 lingurita ulei
- sare, piper, cimbru dupa gust
Trebuie sa va marturisesc ca pizza cu pui era pe ultimul loc in topul preferintelor noastre. Intr-o zi mi s-a intamplat sa imi ramana cam mult piept de pui facut la gratarul de la aragaz si, cum nu reuseam sa mai conving pe nimeni sa-l manance, am zis sa fac o pizza. Ca sa aiba totusi ceva gust am taiat pieptul de pui bucatele si l-am bagat in mujdei de usturoi. Si surpriza: am obtinut cea mai gustoasa pizza cu pui pe care o mancasem vreodata!

Mod de preparare piza cu pui:

Nu aveam programata pizza cu pui dar mi s-a intamplat iar sa raman cu piept de pui facut pe gratar... Si asta din cauza ca iese o "minunatie" uscata si cam tare care nu prea ii tenteaza pe ai mei si, cum pusesem si cativa mici pe gratar, au ales micii. Nu m-am suparat prea tare pentru ca acum stiam cum sa utilizez carnea ramasa :). M-am apucat mai intai de blatul pentru pizza. Am pus intr-un castron mare o lingurita de zahar, una de sare, 3 linguri de ulei si 250ml apa calduta apoi am adaugat, in ploaie, faina amestecata cu drojdie. Faina am adaugat-o treptat in timp ce amestecam cu lingura de lemn (pentru ca e mai mare). Cand nu am mai putut amesteca, am inceput sa framant aluatul cu mana, adaugand si restul de faina pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana.
Cand am terminat cu amestecatul si framantatul am acoperit castronul cu un prosop si l-am pus la crescut intr-un loc caldut (obisnuiesc sa pun castronul cu aluat pe DVR, este cald tot timpul). L-am lasat la crescut vreo 45 de minute, timp suficient ca-si mareasca semnificativ volumul. Cat timp sta aluatul la crescut, presupunand ca nu aveti pui gatit la dispozitie, il puteti praji putin intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei. Daca doriti sa il faceti pe gratarul de la aragaz, va trebui sa-l puneti inainte de a pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se faca. In timp ce se rumeneste puiul, pregatiti mujdeiul de usturoi: pisati cateii de usturoi si ii amestecati cu jumatate de lingurita de sare, o lingurita de ulei si o ceasca de apa. Cand este puiul gata, il lasati putin sa se raceasca apoi il taiati cubulete mici si il amestecati cu mujdeiul.
Inainte de a ma apuca de pizza, am mai avut de pregatit cate ceva. Am dat cascavalul pe razatoare si am pregatit sosul amestecand 4 lingurite de pasta de tomate intr-o cana cu apa, adaugand putina sare, piper si cimbru pentru gust. Ciupercile erau deja tocate, din rezervele strategice din congelator. Daca aveti ciuperci intregi, cel mai bine este sa le taiati feliute pentru ca arata mai bine pe pizza. Maslinele erau umplute cu gogosari asa ca le-am lasati intregi. Puteti folosi masline negre sau verzi, intregi sau rondele, dupa preferinta. Acum ca toate cele sunt pregatite am adus si aluatul crescut frumos si m-am pus pe treaba, nu inainte de a porni cuptorul ca sa se incinga cat "asamblez" eu pizza. L-am impartit in 2 parti egale (aproximativ) pentru ca este suficient pentru doua tavi cu dimensiunea 25/35. Am presarat putina faina pe blatul de bucatarie si am intins blatul de pizza, dandu-i forma dorita (dreptunghiulara).
 L-am asezat in tava, l-am intepat pe ici pe colo cu furculita, l-am uns uniform cu sos apoi am presarat jumatate din cantitatea de cascaval. Dupa aceea am presarat carnita de pui folosind o lingura astfel incat pe pizza sa ajunga si putintel mujdei, am pus si cateva ciuperci si masline verzi apoi am bagat tava la cuptor timp de aproximativ 15 minute. Datorita faptului ca aveam de facut doua tavi, cat timp a stat prima la cuptor, am pregatit-o pe ce de-a doua.
La final ne-am asezat la masa si am savurat, cu mic, cu mare, o pizza delicioasa.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

  1. Pentru cei din sectorul 4 va recomand sa incercati pizza de la Brassio. Fac si livrari la domiciliu. Multumim si pentru aceasta reteta !

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...