PESTE PRAJIT CU SOS DE USTUROI

ianuarie 17, 2015

Sunt sigura ca foarte putini dintre voi nu au prajit niciodata peste. Scopul acestei postari este mai degraba sa va inspire in zilele in care nu mai stiti ce sa gatiti sau nu aveti timp sa pregatiti ceva mai elaborat.Parca simt mirosul de peste proaspat prajit cand ma uit la poza...

Ingrediente necesare pentru a prepara peste prajit:

- 3 pesti (macrou)
- faina (cam 1/3 pahar)
- sare
- ulei pentru prajit
Pentru sosul de usturoi:
- 1 iaurt (140gr)
- 6-7 catei de usturoi
- sare

Mod de preparare:

In privinta pestelui, eu prefer macroul, dar puteti folosi orice fel de peste. Prefer un  peste cu piele pentru ca absoarbe mai putin ulei. Ai mei prefera un file de peste prajit dar mi se pare ca ramane imbibat cu ulei. Daca folositi un peste congelat este bine sa il lasati sa se dezghete in frigider si nu la temperatura camerei pentru ca se altereaza foarte usor.
Acum sa va spun cum fac eu pestele... L-am lasat la dezghetat in frigider (nu fac asta intotdeauna!), l-am spalat si l-am curatat bine de tot ca sa nu sara ai mei in sus ca nu e pestele bun. Macroul nu are solzi, a trebuit doar sa-l curat pe interior (ca sa ma exprim civilizat). Trebuie sa il curatati pe interior chiar daca a fost eviscerat pentru ca nu este curatat cum trebuie. Cand am terminat cu toaleta pestelui l-am portionat, capetele le-am dat deoparte si l-am sarat putin, nu prea mult ca mai are si sosul de usturoi sare. Daca pestele nu este prea mare si va incape in tigaie il puteti praji intreg.
Am tavalit pestele prin faina, pe toate partile, astfel incat sa fie acoperit uniform, apoi l-am pus la prajit in ulei incins. L-am lasat sa se rumeneasca pe mabele parti si apoi l-am scos pe niste prosoape de hartie ca sa absoarba uleiul in exces.
In timp ce se prajea pestele, am pregatit sosul de usturoi: am zdrobit cateii de usturoi, i-am frecat cu putina sare apoi am amestecat cu iaurtul. Abia in momentul asta mi-am dat seama ca mi-ar fi prins bine si niste castraveciori murati sa fac niste tzatiki. Sper sa tin minte pentru data viitoare.
Pestele prajit este foarte bun cu mamaliguta calda. Cu sos de usturoi este minunat, dar merge si un mujdei simplu.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...