MUSACA

ianuarie 25, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara musaca (9 portii):

- 1 kg carne tocata
- 3 kg cartofi
- 4 cepe (medii)
- 3-4 rosii
- 3-4 linguri bulion/pasta de tomate
- sare, piper, cimbru, patrunjel verde
- 1 lingura ulei pentru calit ceapa
- ulei pentru prajit cartofii
- 1 ou (optional)
Din cantitatile de mai sus obtin o tava mare de musaca pe care ai mei ar fi in stare sa o devoreze intr-o zi daca n-as fi atenta sa o ascund... Puteti, totusi, sa faceti mai putina musaca, reducand proportional cantitatile.

Mod de preparare musaca:

Desi sunt anti-prajeli, cand vine vorba de musaca uit de aversiunea mea fata de grasimi si o fac cu cartofi prajiti. Am incarcat si cu cartofi fierti dar nu mai este la fel de buna. O varianta de mijloc ar fi cu cartofi prajiti si carne tocata din piept de pui care este o idee mai dietetica si cam la fel de gustoasa. Cand am folosit carne de pui am amestecat-o cu ciuperci si usturoi si a fost extrem de buna. De data asta am folosit carne de porc. Se mai poate folosi si carne tocata de vita sau amestec (porc+vita). Cand folositi carne tocata, daca nu o puteti toca acasa, alegeti sa o tocati in magazin deoarece carnea tocata ambalata are un continut foarte mare de grasime.
Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba!
Am ales niste cartofi mai maricei, i-am curatat de coaja, i-am taiat rondele si i-am pus la prejit in ulei incins. Am avut grija sa nu-i inghesui prea tare ca sa nu se flescaiasca si, dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, i-am scos in strecuratoare ca sa se scurga uleiul in exces. In timp ce se prajeau cartofii m-am ocupat de carne.
Am curatat ceapa si am tocat-o marunt apoi am pus-o la calit in wok cu o lingura de ulei. Am lasat-o doar pana a devenit usor transparenta apoi am adaugat si carnea tocata. In timp ce se caleau impreuna (ceapa si carnea) am presarat deasupra sare, piper si cimbru. Am tinut pe foc pana ce carnea a devenit albicioasa apoi am dat deoparte. Cand s-a mai racit putin am mai pus si niste patrunjel tocat si o lingura de bulion. Optional, puteti adauga si un ou in amestecul de carne ca sa fie mai legat. Eu inlocuiesc oul cu 2 felii de paine.
Cartofii fiind prajiti, carnea si ceapa calite, m-am apucat sa asez musacaua in tava. Am pus mai intai doua straturi de cartofi, avand grija sa nu ramana goluri printre ei, iar peste cartofi am pus carnea si am "nivelat-o" frumos. Au urmat apoi alte doua straturi de cartofi iar deasupra lor am asezat rondele de rosii. Am facut un sos din 3-4 linguri de bulion si apa in care am pus si ceva sare si piper (dupa gust) si am turnat in tava, peste musaca, ca sa nu se usuce la cuptor. Puteti sa-i puneti si niste branza rasa deasupra: se va topi la cuptor peste rosii si cartofi... Yummy!
Am pus apoi tava la cuptor si 45 de minute cat am tinut-o am auzit "cand e gata?" cam din 3 in 3 secunde. Timpul de coacere difera in functie de cat sos ati pus si cat de incins era cuptorul.
Ce sa va mai zic? Spor la gatit si pofta buna!
Daca va place musacaua, va recomand cu drag reteta de musaca de cartofi si vinete.
E super buna! :)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...