MASCA HIDRATANTA CU MIERE SI IAURT

ianuarie 25, 2015



Tenul nostru are de suferit in anotimpul rece datorita temperaturilor scazute si vantului uneori destul de puternic in aceasta perioada. Pielea devine mai uscata si chiar iritata si, pe langa aspectul inestetic si senzatia de disconfort, poate duce la aparitia unor probleme dermatologice mai serioase. Din acest motiv trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii tenului. Incercati sa evitati, pe cat posibil sa va expuneti fata la frig.

In anotimpul rece tenul are nevoie de o hidratare suplimentara iar cremele pe care le folosim vara pot sa nu mai fie eficiente si iarna. Nu trebuie sa uitam nici ca tenul reflecta starea de sanatate a organismului asa ca trebuie sa fim atente si la dieta. Da, ma adresez in special doamnelor pentru ca, pe voi, domnilor, nu prea va preocupa astfel de chestiuni, desi ar trebui...




Ingrijirea tenului presupune in primul rand o curatare corecta. Puteti inlocui demachiantul cu ulei de masline si sapunul obisnuit cu un sapun de bebelusi. Pentru hidratare suplimentara puteti folosi masti hidratante cumparate din magazin dar puteti si sa le preparati in casa. Ca sa vedeti ca nu m-am indepartat prea mult de tematica blogului. Sa stiti ca puteti gasi cu usurinta prin bucatarie ceva cu care sa va hidratati tenul: iaurt, smantana, galbenus de ou, miere de albine, dovleac, ulei de masline, lapte, avocado si multe alte.
Putem face diverse combinatii, dar preferata mea este masca hidratanta cu miere si iaurt. 





Ingredientele sunt la indemana si tot ce am de facut este sa amestec o lingurita de miere cu o lingurita de iaurt. Este 100% naturala si miroase foarte bine. Eu folosesc aceasta masca o data, uneori chiar de doua ori pe saptamana. Masca se aplica pe tenul curatat in prelabil, evitand zona ochilor si se lasa sa actioneze 10-15 minute. Se curata cu un servetel si se clateste cu apa calduta apoi se aplica o crema hidratanta.
Si daca tot suntem pe un blog culinar, va recomand sa pregatiti o cantitate mai mare de masca hidratanta cu miere si iaurt pentru ca este foaaarte gustoasa. Nu cred ca are rost sa va mai spun ca partea cu degustatul trebuie sa aiba loc inainte de aplicarea mastii pe fata :).
Va voi tine la curent si cu alte retete de masti.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...