FRIPTURA DE VITA MARINATA IN VIN ROSU

ianuarie 11, 2015

 

Ingrediente necesare pentru a prepara friptura de vita marinata in vin rosu:

- 1-1,2kg pulpa manzat
- 1 pahar de vin rosu
- 1 pahar de apa
- 1 capatana usturoi
- 3 frunze de dafin
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- ulei pentru uns tava

Mod de preparare friptura de vita marinata in vin rosu:

Haideti mai intai sa va povestesc cum faceam eu friptura de vita acum cativa ani. Fierbeam vita cam 1,5 ore dupa care o puneam la cuptor cu sos de rosii si usturoi inca 1,5 ore.



Rezultatul era o "minunatie" de friptura cu gust de carne fiarta si tare de-ti rupeai dintii in ea. Anii ai trecut, am mai capatat si eu ceva experienta prin bucatarie si acum pun vita la marinat inainte de a o gati. Obtin o friptura frageda, cu gust de friptura si nu de carne fiarta.
Carnea de vita trebuie sa stea o zi la marinat, asa ca trebuie sa o programati din timp. Pisati usturoiul si amestecati-l cu o lingurita de sare, 1/2 lingurita piper si un pahar cu apa. Taiati carnea de vita in felii mai groase si asezati-le intr-un vas. Adaugati apoi amestecul de usturoi, un pahar de vin rosu si 3 frunze de dafin, avand grija sa fie acoperite toate bucatile de carne. Acoperiti cu un capac sau o folie si tineti la frigider pana a 2-a zi. La mine a stat la marinat cam 20 de ore.




Asezati feliile de carne intr-o tava unsa cu putin ulei si turnati deasupra amestecul de vin si usturoi in care a stat carnea. Acoperiti cu folie de aluminiu si bagati la cuptor 1ora - 1ora si 15min.
Scoateti apoi tava din cuptor si indepartati folia de aluminiu. Intoarceti carnea astfel incat partea care a stat in sos sa fie acum in sus si bagati iar la cuptor pentru aproximativ 30 de minute avand grija sa nu ramana fara sos. Pe la jumatatea acestui interval mai stropiti friptura de vita cu sosul din tava. Cand este gata scoateti tava din cuptor si acoperiti cu folie de aluminiu pana la servire.
Pentru cei pasionati de fripturile cu vin rosu recomand si friptura de porc cu vin rosu




Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...