CIORBA CU PERISOARE

februarie 01, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara ciorba cu perisoare:

- 1kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1/2 telina ( sau 1/4 daca e mare )
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 700ml bors (aproximativ)
- 3-4 linguri pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel/leustean
- sare dupa gust
Pentru perisoare:
- 700gr carne tocata de curcan ( sau pui/vita )
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1/2 ceasca orez
- 1-2 felii de paine muiata in apa si stoarsa
- sare, piper, cimbru,
- 1 legatura de marar
Ciorba cu perisoare este ciorba noastra preferata. O mananca si copiii, ne place si noua iar sotului meu ii place sa-i spuna “ciorba cu chiftele”. De-a lungul timpului am folosit diferite tipuri de carne si cele mai gustoase perisoare mi s-au parut cele din carne tocata de curcan, cu marar. Am facut aceasta combinatie pentru ca mi-am trimis sotul la cumparaturi si mi-a venit cu carne de curcan si marar in loc de carne de pui si patrunjel (eu obisnuiam sa pun patrunjel in perisoare).
Va recomand si ciorba greceasca de perisoare (Giouvarlakia). Este delicioasa!

Mod de preparare ciorba cu perisoare:

Am curatat legumele si am tocat cartofii, ceapa, ardeiul si dovlecelul iar telina si morcovii le-am dat pe razatoarea mare, Le-am pus la fiert in apa cu sare, mai intai ceapa, apoi ardeii, cartofii, telina, morcovii si ultimii, dovleceii.
M-am apucat apoi de perisoare: am tocat ceapa marunt, am pus painea la muiat in apa apoi am pus intr-un castron urmatoarele: carnea tocata de curcan, ceapa, painea stoarsa, oul, sare, piper, cimbru si am “framantat” totul pana s-a omogenizat.
Am adaugat apoi orezul si mararul tocat si am mai framantat putin. Daca vi se pare ca amestecul de perisoare este prea dens, puteti sa adaugati 1-2 linguri de apa ca sa nu ramana orezul tare. Nu este intotdeauna necesar, depinde de cat de multa apa contine carnea.

Intre timp legumele din ciorba fiersesera cam pe sfert, sa spunem. Cu mana uda, am modelat perisoarele sub forma de bilute si le-am pus in oala.
Le-am lasat sa fiarba 2-3 minute si abia apoi am amestecat, ca sa nu le faram. Mai spre sfarsitul fierberii am adaugat borsul si pasta de tomate.
La sfarsit, dupa ce am oprit focul, am adaugat patrunjelul tocat si am lasat oala sa stea acoperita cam 15 minute inainte de servire. Noua ne place cu smantana.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...