SALATA ORIENTALA

decembrie 25, 2014

Ingrediente necesare pentru a prepara salata orientala:


- 1,5 kg cartofi
- 250gr masline negre
- 1 ceapa
- 1/2 castravete mare
- 3-4 oua
- 2 linguri ulei
- 3 linguri otet
- sare

In functie de anotimp, puteti adauga si alte legume: ceapa verde, ardei, rosii sau castraveti/gogosari murati, ce va este la indemana si pe plac. Numarul de oua poate varia in functie de cat de bine stati cu colesterolul pentru ca un singur galbenus contine doza maxima de colesterol/zi pentru un adult. Maslinele pot fi intregi sau rondele, dupa preferinta si puteti incerca si cu masline verzi.


Mod de preparare salata orientala:


Spalati bine cartofii si ii puneti la fiert in coaja; adaugati sare in apa in care fierb. Trebuie sa fiarba cam 30-45 minute, in functie de soi si marime. Puteti verifica daca s-au fiert intepandu-i cu furculita, ca sa nu-i lasati prea mult. Daca stau prea mult la fiert vor fi prea moi si se vor farama.
Ouale le fierbeti separat, cam 7 minute, ca sa fie tari.
Dupa ce au fiert cartofii ii tineti putin in apa rece si ii curatati de coaja. Ii lasati sa se raceasca inainte de a-i taia.
Intr-un castron mai mare puneti toate ingredientele taiate: cartofii bucati mai mari, castravetii feliute, ceapa fasii, ouale felii iar maslinele pot ramane intregi. Adaugati sare, ulei si otet si amestecati. Daca nu sunteti la dieta puteti adauga si niste maioneza sau sos de maioneza light.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...