SALATA DE BOEUF

decembrie 30, 2014

Ingredente necesare pentru a prepara salata de boeuf:


- 1,5kg cartofi
- 4 morcovi
- 500gr gogosari in otet
- 400gr castraveti murati ( 1 borcan de 700gr )
- 500gr piept de pui/carne vita
- 3 cesti mazare
Pentru sosul de maioneza light veti avea nevoie de:
- 1 cartof maricel fiert in coaja
- zeama de la 1/2 lamaie
- 420gr iaurt
- 2 galbenusuri de ou fiert
- 4 linguri ulei
- 2 linguri mustar
- sare si piper, dupa gust
Din aceste ingrediente obtineti cam 700gr de maioneza.
Daca doriti o cantitate mai mare de maioneza suplimentati cantitatile, pastrand proportiile. Reteta de baza pentru sosul de maioneza light o gasiti aici

Mod de preparare salata de boeuf:


Intai de toate vreau sa va marturisesc ca obisnuiam sa fac salata de boeuf extrem de rar (o data pe an). Motivul era ca nu ma puteam opri din mancat si, cum maioneza nu este in relatii prea bune cu silueta, preferam sa nu am salata de boeuf prin preajma. Dar am descoperit de curand sosul de maioneza light care contine mult mai putin ulei asa ca, de acum incolo, voi gati mai des aceasta salata super gustoasa.

Prepararea salatei de boeuf:
In primul rand trebuie sa puneti la fiert cartofii si morcovii pentru ca veti avea nevoie de un cartof fiert pentru a prepara sosul de maioneza light. Ii veti pune la fiert in coaja, in apa cu sare. Tot acum ar fi bine sa puneti la fiert si ouale pentru sosul de maioneza.
Separat puneti la fiert carnea si mazarea. Daca este mazare din conserva/borcan nu mai trebuie fiarta. In timp ce fierb cartofii si celelalte tocati marunt castravetii si gogosarii si lasati-i la scurs. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii ii lasati sa se raceasca si ii curatati de coaja, apoi ii taiati bucatele mici. Pastrati un cartof mai mare pentru maioneza. Dupa ce a fiert carnea, o taiati bucatele mici iar mazarea o scurgeti de apa. Amestecati toate ingredientele intr-un vas suficient de mare.
Acum ca legumele si carnea sunt pregatite si avem la dispozitie cartoful si oule fierte, putem prepara si sosul de maioneza light. 
Puneti intr-un castron cartoful, galbenusurile, mustarul, uleiul si zeama de lamaie, le pisati cu o furculita, apoi le pasati prin sita. Amestecati apoi cu iaurt si mixati 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Adaugati sare si piper dupa gust.
Alternativ, puteti pune toate ingredientele in blender si sa le mixati pana se omogenizeaza.
Daca nu aveti timp sau dispozitia necesara pentru a prepara acest sos puteti cumpara maioneza pe care, daca vreti sa fie mai light, o puteti amesteca cu iaurt sau smantana.
Amestecati apoi sosul de maioneza cu celelalte ingrediente. La sfarsit puteti orna salata de boeuf cu sos de maioneza, albusurile ramase, masline, gogosari etc
Salata de boeuf este una dintre salatele mele preferate, singura problema fiind, dupa cum va spuneam, ca nu ma pot opri din mancat.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...