PIZZA CU TON

decembrie 02, 2014

Ingrediente necesare pentru a prepara pizza cu ton:


pentru blat:
- 500gr faina
- 1 pliculet de drojdie uscata ( 7 gr )
- o lingurita de sare
- o lingurita de zahar
- 2 linguri de ulei
- 250ml apa calduta

pentru topping:
- 2 linguri pasta de tomate
- o ceapa
- o lamaie
- 200gr cascaval
- 2 conserve mici de ton ( 2*170gr)
- sare, piper si cimbru, dupa gust

Mod de preparare pizza cu ton:

Pentru prepararea blatului de pizza am ales o reteta foarte simpla, cu sanse maxime de reusita. Pentru detalii si imagini suplimentare despre pregatirea blatului de pizza click aici
Puneti intr-un vas faina si drojdia si amestecati
Intr-un alt vas, mai incapator, puneti zaharul, sarea, uleiul si apa si amestecati. Atentie la temperatura apei, care trebuie sa fie calduta! Daca este fierbinte, exista riscul ca aluatul sa se strice.
Turnati faina in vasul cu apa si amestecati in acelasi timp.

Cand devine greu de amestecat, incepeti sa framantati aluatul cu mana. Il puteti framanta in vasul in care se afla sau pe masa, cam 3 minute, pana devine elastic si nelipicios. Eu prefer sa il framant in castron.
 Cand  ati terminat de framantat acoperiti cu un prosop vasul in care se afla aluatul si puneti-l la crescut intr-un loc calduros. Il lasam pana isi mareste semnificativ volumul, cam 45 minute.
In timp ce aluatul este la crescut, pregatiti ingredientele pentru topping. Pentru sosul de pizza, amestecati intr-o cana pasta de tomate cu apa si condimentati dupa gust.
Cand aluatul a crescut suficient, incepem sa pregatim pizza. Mie imi ajunge pentru 2  tavi cu dimensiunea de 35/25
Presarati putina faina pe masa sau blatul de bucatarie apoi impartiti aluatul in 2 parti egale.
Pe suprafata presarata cu faina intindeti cu sucitorul cate un plat de pizza Asezati blatul in tava unsa cu putin ulei si intepati-l din loc in loc cu furculita, ca sa nu se umfle. Daca tava este antiaderenta nu mai este nevoie de ulei.
Ungeti pizza cu sos, presarati tonul dintr-o conserva, apoi jumatate din cantitatea de cascaval. Urmeaza ceapa taiata fasii iar la sfarsit asezam din loc in loc feliute de lamaie.
Bagam pizza in cuptorul incins in prealabil si o lasam pana se rumeneste, cam 15 minute. Daca doriti o pizza mai crocanta o lasati mai mult.
Cat timp este prima pizza la cuptor o pregatiti pe cea de-a doua cu ingredientele ramase.
Pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...