NEGRESA

decembrie 25, 2014

 

Negresa nu are nevoie de nici o prezentare. Este o prajitura foarte apreciata si deosebit de gustoasa. Tuturor ne place ciocolata, nu-i asa? Secretul unei negrese reusite este sa nu stea prea mult la cuptor si sa fie bine insiropata. Se face repede, reteta este usoara chiar si pentru incepatori avand de pregatit o singura compozite.


Ingrediente necesare pentru a prepara negresa:

- 500ml lapte
- 200gr margarina
- 4 oua ( cu galbenusurile separate de albusuri )
- 450gr zahar ( 1 + 1/2 pahare )
- 200gr faina ( 1 pahar )
- 60 gr cacao ( 4-5 linguri )
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 varf cutit sare

Mod de preparare negresa:

Baiatul meu cel mare mananca negresa la scoala in mod regulat si vine acasa plin de ciocolata din cap pana-n picioare spunandu-mi zambitor ca iar au avut negresa la desert. Eu nu prea fac prajituri din cauza ca noi nu prea stim sa ne oprim din mancat dar pana la urma am cedat ispitei si am facut o negresa.
In primul rand trebuie sa preparati un sos de ciocolata pe care trebuie sa il lasati la racit. Cuptorul il porniti dupa ce s-a racit sosul pentru ca ce aveti de pregatit dupa aceea dureaza foarte putin, cat sa se incinga cuptorul. Eu am pus cratita cu sos in apa rece ca sa se raceasca mai repede... Compozitia pentru negresa o veti aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava mea are 25/35cm.
Puneti intr-un vas la fiert margarina, laptele, zaharul si cacaoa. Dupa 2-3 clocote opriti focul si puneti la racit. Din sosul format puneti intr-o cana 15 linguri ( cam jumatate de cana ) pentru a turna la sfarsit peste negresa.
 Cand s-a racit compozitia ( adica sosul de ciocolata) adaugati galbenusurile si amestecati. Nu puneti sub nici o forma galbenusurile de ou peste sosul fierbinte pentru ca veti obtine omleta cu ciocolata. Adaugati apoi faina amestecata cu praf de copt si preferabil cernuta pentru ca se omogenizeaza mai bine. Puneti un varf de cutit de sare peste albusurile de ou, le bateti pana se intaresc apoi le turnati peste celelalte ingrediente, amestecand de jos in sus. Acum aluatul este gata si puteti sa il turnati in tava tapetata cu hartie de copt si sa-l puneti la cuptor unde se va transforma intr-o prajitura minunata.
 Am tinut-o la cuptor 25 minute. Verificati cu o scobitoare daca negresa este facuta: intepati prajitura si, daca scobitoarea este curata, inseamna ca este gata. Timpul de coacere difera in functie de cuptor, tava si grosimea aluatului. Daca vi se pare ca nu este facuta o mai tineti putin la cuptor.
Cand prajitura este gata turnati deasupra sosul de ciocolata pe care l-ati pastrat si lasati sa se raceasca si abia dupa ceea o taiati. Daca puteti... Noi ne-am fript limba.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Nu este prea mult lapte, 500 ml ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este prea mult pentru ca il folosim pentru a prepara un sos de ciocolata. O parte il folosim pentru negresa si o parte (15 linguri) pentru glazura.

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...