GOGOSI AROMATE DE POST

decembrie 06, 2014

Ingrediente necesare pentru a prepara gogosi aromate de post:


- 500gr faina
- 1 plic drojdie uscata ( 7 gr )
- 250ml apa
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 4-5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 fiola ( sau o lingurita ) esenta de rom
- coaja rasa de la o portocala
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru decor

Mod de preparare gogosi aromate de post:


Aceasta este reteta pe care o folosesc de cate ori fac gogosi. Am mai incercat si altele dar aceasta mi s-a parut cea mai reusita. Sunt foarte aromate.
Primul pas este sa pregatim aluatul pentru gogosi pe care il vom pune apoi la crescut.
Intr-un vas (castron) amestecati faina si drojdia.
Intr-un alt vas mai incapator puneti celelalte ingrediente ( sare, zahar, apa, ulei, zahar vanilat, esenta rom si coaja de lamaie si portocala ) si amestecati. Atentie la temperatura apei, care trebuie sa fie calduta. Daca este fierbinte, exista riscul ca aluatul sa se strice. Mie nu mi s-a intamplat pana acum, dar asa m-a invatat mama.
Turnati faina in vasul cu celelalte ingrediente si amestecati in acelasi timp.
Cand devine greu de amestecat, incepeti sa framantati aluatul cu mana. Il puteti framanta in vasul in care se afla sau pe masa, cam 3 minute, pana devine elastic si nelipicios. Daca aveti nevoie de detalii "tehnice" pentru pregatirea aluatului le puteti gasi in postarea referitoare la blatul de pizza. Aluatul de gogosi are in plus o idee mai mult ulei, semnificativ mai mult zahar si ingredientele specifice: esente si coaja de lamaie si portocale.
 Acoperiti cu un prosop vasul in care se afla aluatul si puneti-l la crescut intr-un loc calduros. Il lasam pana isi mareste semnificativ volumul, cam 45 minute.
Dupa ce a crescut aluatul, ne apucam de gogosi. Ungeti cu putin ulei masa sau blatul de bucatarie si intindeti aluatul cu sucitorul intr-un strat de aproximativ 1 centimetru grosime.
Decupam gogosile cerculete cu un pahar sau cana. Aluatul ramas il strangem, il intindem si decupam si din el alte gogosi. ( eu nu fac asta, il adun pur si simplu si il pun la prajit si-mi ies niste gogosele cu forme neregulate, dar la fel de bune! )
Lasati gogosile la crescut 20-30min, presupunand ca mai aveti rabdare...
Punem apoi gogosile intr-un vas cu ulei incins si le prajim pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata le scoatem pe hartie absorbanta ca sa scape de excesul de ulei si presaram pe deasupra zahar pudra. Puteti sa amestecati zaharul pudra cu putina scortisoara. Gogosile vor fi de-a dreptul yummy!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...