CIORBA DE PESTE

decembrie 22, 2014

Sotul meu mananca pestele doar prajit. L-am intrebat de nenumarate ori daca vrea o ciorba de peste si raspunsul lui a fost de fiecare data "NU". Azi mi-am propus sa fac o ciorba de peste pentru copii. Si, in timp ce era ciorba pe foc, intra al meu sot in bucatarie, adulmeca, si zice: "Vaaai, ce bine miroase! Vreau si eu!" Ce simplu era sa-i dau ciorba de peste! Trebuia doar sa o gatesc.

Ingrediente necesare pentru a prepara ciorba de peste:

- 1 macrou mare
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 1 ardei
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 1/2 ceasca orez
- 2 frunze de dafin
- patrunjel sau leustean
- bors
- sare, dupa gust

Mod de preparare:

Pentru ciorba de peste puteti folosi ce peste va place, chiar mai multe feluri de peste, inclusiv capatanile. Totusi, nu folositi un file de peste pentru ca se va farama in timpul fierberii. Pentru copii cel mai bun este pastravul. Eu am ales macroul de data asta pentru ca are mai putine oase. In privinta legumelor, puteti folosi ce va place sau ce aveti la indemana. Pentru un plus de gust, puteti sa caliti ceapa cu putin ulei inainte de a o pune in ciorba.
Curatati bine pestele de solzi (daca este cazul) si pe interior, taiati-l felii si puneti-l la frigider pana-i vine randul. Trebuie sa curatati pestele cu atentie chiar daca a fost eviscerat, pentru ca de multe ori nu este curatat cum trebuie si nu este prea bun la gust... Tocati legumele si le puneti la fiert in apa cu sare.  Cand legumele sunt aproape fierte adaugati orezul si, dupa ce acesta s-a muiat putin, pestele si frunzele de dafin. Eu am pus orezul si pestele impreuna pentru ca pestele era pe jumatate inghetat.
Spre sfarsitul fierberii adaugati si bors, dupa gust. Daca doriti sa-i puneti si putin bulion sau pasta de tomate, aveti grija sa o faceti tot mai spre sfarsitul fierberii ca sa nu se intareasca legumele. Dupa ce opriti focul adaugati si verdeata tocata si lasati oala sa stea acoperita vreo 10 minute inainte de a servi.
Se serveste calda. Daca nu ati folosit un peste prea gras, merge si rece.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

  1. Looks very delicious and tasty. Sedap sgt gayenye tapi x faham la pulok.

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...