BUDINCA DE LAMAIE

decembrie 12, 2014

Un desert dulce-acrisor, absolut delicios! Si usor de preparat! Va fi, cu siguranta, pe placul tuturor. De cand am testat-o am ramas cu gandul la ea si, de cate ori pregatesc ceva dulce, ma intreb daca n-ar merge si putina lamaie.

Ingrediente necesare pentru a prepara budinca de lamaie:

  • 50gr unt
  • 3 linguri cu varf de faina ( aprox 70 gr )
  • 1 pahar cu lapte ( 300ml )
  • 7 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua ( cu galbenusurile separate de albusuri )
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie si sucul de la 2 lamai
  • zahar pudra pentru decor
  • un varf de lingurita de sare

Mod de preparare budinca de lamaie:

Inainte de a incepe, porniti cuptorul ca sa se incalzeasca si ungeti cu unt vasul in care veti pune budinca. Pentru coacere, recomand metoda bain-marie: vasul cu budinca va fi pus la cuptor intr-un vas mai mare cu apa.
Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt.
In alt vas mai incapator amestecati galbenusurile cu 4 linguri de zahar si unt. ( pastrati o bucatica mica de unt pentru uns vasul in care puneti budinca )
Eu am amestecat mai intai zaharul cu galbenusurile si am adaugat untul cand s-a mai muiat putin zaharul, ca sa fie mai usor. Amestecati pana se topeste tot zaharul, preferabil cu mixerul ca sa nu faceti febra musculara.
 Adaugati apoi coaja si sucul de lamaie, laptele si, la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. In acest moment avem o compozitie lichida.
In alt vas puneti albusurile cu un varf de lingurita de sare si 3 linguri de zahar si le bateti pana se intaresc.Turnati apoi albusurile peste restul compozitiei si amestecati incet, de jos in sus. Chiar daca este destul de fluida compozitia se va inchega la cuptor.
Turnati intreaga compozitie intr-un vas uns cu putin unt. Puneti vasul cu budinca in alt vas cu apa si bagati la cuptor timp de aproximativ o ora. Dupa ce ati scos budinca presarati deasupra zahar pudra. Trebuie sa asteptati sa se raceasca pentru a o taia. Din punctul meu de vedere, asta-i partea cea mai grea!
Am uitat sa va spun cate portii ies: teoretic cam 6 portii (cratita are un diametru de 19cm), practic nu prea iti vine sa imparti cu nimeni bunatatea asta de budinca.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...